Lentäjän näkökulmasta

Lentäjän Näkökulmasta

Urpo Minkkinen

Jurvansalo-Soliskylä-Ruuponsaari

Jurvansalon ja Soliskylän maisemissa ollaan näissä kuvissa. Jurvansalosta ei monta kuvaa minulta löydykkään, jollei Hännilänsalmi sitä ole?  Hännilänsalmelle palataa seuraavassa jutussa. No aika suppea on kuvavalikoima Soliskylältäkin, kun en kylillä lentäessäni ole arvannut että näitä kuvia missään blogeissa tulen näyttelemään.

Lentäjän näkökulmasta harrastus ei aina ole helppoa lakien ja viranomaisten tulkintojen takia. Ilmailulaki muuttui vuoden 2013 alussa siten ettei varjoliitotrikellä voi kuljettaa matkustajaa ellei sitä ole ”katsastettu”…siis sitä trikeä:) Vielä 2012 kuljettaminen oli sallittua ja siihen sai vakuutuksen tapaturman varalta. Suomessa ei ole olemassa tarkastukseen tarvittavia tarkastajia eikä ohjelmaa miten se tulisi tehdä. Viikko sitten sain eräältä Ruotsalaiselta kaverilta tietää että heillä on tyyppitarkastajia kyseiseen hommaan ja he voisivat tarkastuksen tehdä. Koska ”kello käy ja Hakulista ei näy” tilasin laivaan liput ja trike peräkärryyn ja matkaan. Reilu vuorokausi myöhemmin oli tarkastus tehty Etelä-Ruotsi Ystadin kaupungissa. Kun molemmat Suomi ja Ruotsi on EU-maita on tyyppitarkastus laillinen myös meillä.  Nyt paperit ovat Trafin käsittelyssä ja mielenkiinnolla odotan pitääkö vielä käräjöidä ns. luetteloinnin onnistumiseksi myös täällä. Jos/kun Trafi paperit antaa, voidaan ruattin malli kopioida myös meille käyttöön, niin ei tarvitse muiden lähteä noin pitkään matkaan laitteitaan tarkastuttamaan.

Hakovuori sisältää aarteita, mitähän liekkään.

Tuolta sinne pääsee sisään jolla on avaimet.

Myrsky tehnyt tuhojaan. Olisikohan ollut Astan tekosia.

Rajaslammet. Taustalla näkyy mm.Hännilänsalmen silta.

Vasemmalla Hännilä. Oikealla Ränttälä.

Rajaslahti ja Nuottiniemi jossa näkyy koppeli. Taustalla oikealla Salonpäänniemet ja Viitasaaren keskusta. Edessä vasemmalla Välimäen tila.

Sulkavanlahdella Ranskansaari.

Tien vasemmalla puolella edessä Siirtola ja Simola, tien oikealla puolella Soliskylän rivitalot. Tien vasemmalla puolella taaimmaisena on Rajala ja sen etupuolen metsikössä Purola.Kuvan keskellä vasemmalla hieman näkyvän talon niemeä en tiedä.

Simolanniemen mökkiasutusta joissa näkyy olevan mahtavat kasvimaat.

Ruuponniityn harjoitusrata. Taempana Ruuponsaari ja Kellarisaari.

Ollaan Ylä-Keiteleellä ja Pihkurinselällä.

Ruupon rakennukset siinä kuosissa kuin ne oli v2010 näitä kuvia otettaessa.

”Vanhaan hyvään aikaan” tästä lammen jäältä startattiin maakuntaviesteille. Itsekkin hiihdin joskus ja muistan että Kaasumäessä tuli hiki. En ole varma että hiihdettiinkö ihan Karhumäkeen asti.

Tietysti paikan palveluksia käytettiin ”hiihtelyyn” parketilla ilman suksia.

Mökeissäkin joskus yövyttiin.

Ruuponsaari oli ensimmäinen Rantasipin korpihotelli aikanaan. Viime syksynä nämä rakennukset purettiin.

Kommentit (4 kpl)

 • Kristiina Kauppinen2.4.2014 klo 11:05”Tien vasemmalla puolella edessä Siirtola ja Simola, tien oikealla puolella Purola. Takana tien vasemmalla Rajala. Kuvan keskellä vasemmalla hieman näkyvän talon niemeä en tiedä.”
  Olisiko mahdollista, että tuon Purolan paikalla olisikin Soliskylän rivitalot?VastaaMuokkaa tätä kommenttia
  • Urpo ”Upi” Minkkinen2.4.2014 klo 18:45Saattaa hyvinkin olla että tuolla paikalla jota esitin Purolaksi onkin nuo rivitalot. Jos? oikein kartasta katsoin niin Purola on tien vasemmalla puolella ennen Rajalaa metsikössä, josta rakennukset ei kuvassa näy ja on myös puro.
   Välillä on ihan salapoliisi työtä etsiä paikoille nimiä joissa en ole muuten kulkenut.
   Pääsisin tietysti helpommalla kun en paikkojen nimiä kuviin laittaisi, mutta laittelen kuitenkin ja korjataan kun menee pieleen.
   Hyvä kun korjasit ja nyt tiedetään että Soliskylällä on myös rivitaloja.VastaaMuokkaa tätä kommenttia
 • Kari Jylhä2.4.2014 klo 14:42Ruupon lammesta ongittiin kirjolohia ja vietiin keittiöön Antsulle. Syöttinä kaloille kävi vaikka puolukka ja aina tuli saalista. Yhdet kumisaappaatkin löytyy lammen pohjasta?VastaaMuokkaa tätä kommenttia
  • Heidi Strandman2.4.2014 klo 19:42Juuri noin niinkuin Kristiina kirjoitti, tien oikealla puolella on rivitalot ja vasemmalla Purola, joka ei näy kuvassa. Vasemmassa reunassa kuvan keskellä Nurmela, talo jonka nimeä ei Upi tiennyt.Vastaa

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top