Lentäjän näkökulmasta

Lentäjän Näkökulmasta

Urpo Minkkinen

Hännilänsalmi ja silta

Hännilänsalmesta varmaankin yleisin mielikuva on tuo maisemaa hallitseva silta. Jos olisin liidellyt vajaa kuusikymmentä vuotta sitten kuvailemassa, olisin saanut vielä lossista kuvia. Nelostieltä kulkijalle näyttäytyy kauniiden järvimaisemien ja sillan lisäksi huoltoaseman kiinteistö ja leirintäalue sinisen tien risteyksessä. Joskus 30-50 vuotta sitten tanssipaikoilla käyvän nuorison suosima paikka oli Hännilänsalmen tanssilava, joka sijaitsee noin kilometrin päässä sillasta Äänekosken suuntaan. Lavalla toimi takavuosina kumikorjaamo, mutta  taitaa nyt olla tyhjillään?. Minulla ja varmasti monella muulla suurten ikäluokkien, nykyisin ”entisiltä nuorilta” on mieliKUVIA lavalta. Tietokoneen ”nielaisemat” ilmakuvat lavasta ja sillan rakennusvaiheista eivät enää palaa, mutta jotain sentään sillan rakennusvaiheista on tallella.

Tässä ilmeisesti ensimmäisiä kuviani Hännilänsalmen sillasta V2006. Kamerassa ei silloin pikseleitä paljon ollut ja lennon korkeuskin otettu varman päälle:)

Nykyisen sillan rakentamisen alkuvaiheita.

Tuo arkku on juntattujen paalujen päällä. Pohjassa näkyy putkipaalujen sisässä raudoitukset.

Sillan rungon valumuottia tukemaan tulee parru jos toinenkin.

Siinä onkin vielä paalujen junttaus menossa.

Vanha silta olikin jo metsiköiden sisällä.

Vanhasta sillasta on ensimmäinen muistikuva, kun velimiehen kuplavolkkarilla tultiin maatalousnäyttelyyn joskus -60 luvulla?

Vasemmalla on Hännilänsalmen Camping, leirintäalue joka porskuttaa edelleen, toisin kuin risteyksen vanha ”Esso” joka on nyt suljettu.

Camping hienolla paikalla.

Valtavat on jo nuo rakentamiseen tarvittavat teräksiset pohjat.

Tukirakenteisiin jätetty paatin mentävä aukko.

Varsinainen sillan runko valettu. Pinnoitus on alkanut ja maansiirtohommat menossa.

Sillan viereen viritelty puomit keräämään valumuotin purkujätettä vedestä.

Sillantekijöiden työmaa kauniilla paikalla.

Vanhan purkajat kuokat valmiina vanhalla sillalla.

Vanha ja uusi rinnatusten.

Saaret edestä taaemmaksi: Nuotta-, Samuli- ja Kapeasaari

Ridanniemen rannassa oleva alue on puiden lastaus- ja purkualue Oletan että tuo teiden muodostama ruudukko kuvan etualalla on myös ollut puulaani aiemmin?

Lastausalue eri kulmasta.

Uusi silta on valmis ja vanha jo purettu.

Viimeistelyt menossa vanhan sillan purkamisesta.

Hännilänsalmen tanssilavan luota alkaa tämä ”Ruikkalansuora” kohden etelää. Ilmeisesti nämäkin seudut kuuluu Jurvansaloon koska kuvan järvi on nimeltään Jurvanjärvi.

4-tielle näkyvät maatilat, edessä oikealla Niittylä ja vasemmalla taempana Ruikkala.

Ampumarata sijaitsee Jurvanjärvestä hieman etelään. Vasemmalta lukien on, Luodikko-, Hirvi ja Haulikkoradat.

Lähinnä tietä on Ampujien komea maja, joka on kestävällä pohjalla, on nimittäin kallion päällä.

Siinä koko komeus.

Kommentit (3 kpl)

  • Irja Röntynen8.4.2014 klo 10:30Kauniisti kuvattu ja hyvin selostettu kuvien sisältö. Metsät ovat parhaimmillaan ruskan aikana ja näyttää kauniin Viitasaaren! Huvittaa kun täällä vakuutetaan minulle ” kyllä Kokemäki on kaunis”.VastaaMuokkaa tätä kommenttia
  • Pivi9.4.2014 klo 19:21Ruikkalan suoralta alkaa Ilmolahden kylä. Ruikkala, Kokkisen autokorjaamo ovat Ilmolahtea, samoin ampumarata.VastaaMuokkaa tätä kommenttia
    • Urpo ”Upi” Minkkinen11.4.2014 klo 11:26Noinhan nuo rajat varmaankin menee kuin Pivi mainitsit. Kiitos valaistuksesta. Tietoisena ”rajaloukkauksesta” otin nuo em. kohteet mukaan kun ovat lähellä Hännilänsalmea, joka käsitteenä ja paikkana on epämääräinen jollei puhuta oikeasti vain järven salmesta.VastaaMuokkaa tätä kommenttia

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top